Izdvojeno iz ponude

Blog

Otok Rab

Kategorija: Preporučujemo
19:55
0 comments

Ovime Vam želimo ukratko predstaviti naš prekrasni, mali, zeleni otok, smješten u Kvamerskom zaljevu, podno planine Velebit. Sa sjevene strane otoka je brdo Kamenjak, koje svojim golim licem, okrenutim prema Velebitskom kanalu, može zavarati, a u stvari je prava blagodat otoka jer ga štiti od hladnih naleta bure.

Pronađite smještaj na Rabu !!!

Zahvaljujući njemu, na drugoj su se strani otoka smjestile šume, pašnjaci i plodna polja, kao i ono što je posebno važno za turiste, bezbrojne uvalice i zatoni s potpuno čistim, plavim morem i prekrasnim pjeskovitim i šljunkovitim plažama.Rab će Vas očarati i mirisom mediteranskog raslinja, a bujne šume hrasta crnike, borova i čempresa ostat će Vam u trajnom sjećanju. Otok ima ugodnu sredozemnu klimu s toplim Ijetima i blagim zimama, s oko 2600 sunčanih sati godišnje. Rab je kroz povijest bio zanimljiv mnogim narodima, od Ilira, Grka, Rimljana nadalje. Svi su oni ostavili svoje tragove na otoku, tako da je otok prava riznica tisućgodišnjih kulturno povijesnih spomenika.

Otok nema nikakve industrije koja bi narušila njegove prirodne Ijepote. Rabljani se bave pomorstvom, ribarstvom, uzgojem ovaca, maslinarstvom, vinogradarstvom, ali najviše turizmom, tako da se može s punim pravom reći da Rabljani žive za turizam i od turizrma Posjetioci našeg otoka mogu boraviti u hotelima, bungalovima i autocampoviina, ali se većina opredjeljuje za boravak u obiteljskim domaćinstvima, u dobro opremljenim sobama i apartmanima. Rabljani su komunikativni i gostoljubljivi i trude se svojim gostima ugoditi u svakom pogledu.

Sva su mjesta na otoku turistički vrlo zanimljiva i zajedno čine jednu ugodnu, prvoklasnu turističku cjelinu. Zbog svega navedenoga i mnogo toga neizrečenog, Rab je jedna od prvih oaza turizma na Jadranu.

Dođite i užvajte u odmoru i zabavi. Rab Vas sa svojom stogodišnjom turističkom tradicijom i iskustvom očekuje.

Posted by | View Post | View Group

Preporučamo...

Splendido - 25 Years of tradition in bussines

Baska celebrates 110 years of tourism

Baska festival of sport music and domestic lamb

 

Islan Krk event calendar

 

Outdoor brochure PDF

Korisni linkovi

Zadnji članci na blogu

View all posts

We recommend

    Croatia.hr

    TZ Kvarner

    TZ Baska

    Ministarstvo turizma RH

    Signup for Newsletter

RSS kanal

Prijavite se na naš RSS kanal!

Prijavite se na naš RSS kanal i primajte obavijesti o novoobjavljenim člancima i vijestima.